Миро Ленин изхвърли от ПП-ДБ човека на генерал Атанасов в Елин Пелин

0
958
Мирослав Иванов-Фена уж посреща Кирил Петков в Ямбол. Снимка: ПИК

Вместо да дундурка бебето на Лена, младият татко обгрижва местните интереси на Настимир Ананиев и Радевия кмет

С шумен скандал местният лидер на Демократи за силна България (ДСБ) в Елин Пелин Румен Божанов напусна вчера партията и коалицията Продължаваме промяната – Демократична България (ПП – ДБ).

Причината – както breaking.bg предупреди, човекът на политическия номад Настимир Ананиев в Елин Пелин Стефан Николов успя да подмени кандидата за кмет на общината, издигнат от ПП – ДБ, като регистрира сам себе си. Тази операция облагодетелства действащия кмет на Елин Пелин Ивайло Симеонов, близък до президента Румен Радев и участник в протестите под вдигнатия юмрук на държавния глава през 2020 г.

За да контролира подмяната на Промяната, в Елин Пелин лично е пристигнал бившият председател на парламента Мирослав Иванов, по-известен като Миро Ленин. „Вместо да дундурка бебето на Лена Бориславова, младият татко явно е взел присърце местните интереси на Настимир Ананиев и на Радевия кмет”, коментират ядосани членове на ДСБ.

Според тях, на лидера на партията ген. Атанас Атанасов, известен с позициите си срещу Румен Радев като проводник на руското влияние в България, ще бъде много трудно да обясни на своите защо местни структури на коалицията ПП – ДБ играят в полза на кандидати за кметове, тясно свързани с президента.

Именно с този мотив шефът на ДСБ в Елин Пелин хвърли оставка и напусна организацията. „Сегашният кмет на общината (Ивайло Симеонов – б.р.), който се е окопал във властта вече осма година, ако беше потърсил съюзник за тези местни избори, по-добър от „Националното ръководство“ (на ДСБ – б.р.) нямаше да намери“, пише Божанов до главния секретар на ДСБ. “Не искам да съм от хората съучастници в рушенето на партията. Не искам да чувам команди, които са в нарушение на всякаква логика и принципи”, допълва Румен Божанов.

Успешният рейд на Миро Ленин в Елин Пелин потвърждава тесните му връзки с крилото на Настимир Ананиев в ПП. Както и неофициалните информации, че представителите на ПП – ДБ от Софийска област в парламента – д-р Александър Симидчиев и Искрен Митев, са изолирани от случващото се в региона.

Още в края на миналата седмица breaking.bg съъобщи, че политическият номад Ананиев вече е започнал да къса хапки и от коалицията, в която се помещава и настоящем – ПП – ДБ. Чрез бившия свой съпартиец от Движение „България на гражданите“ в Елин Пелин Стефан Николов Настимир Ананиев, на практика, разцепи коалицията в града като подмени вече регистрирания кандидат на ПП – ДБ за кмет там Николай Савов.

Същият е бивш заместник на действащия кмет Ивайло Симеонов. Савов и Симеонов обаче се разделили със скандал и в момента кметът оценявал кандидата на ПП ДБ като най-опасния си противник, който знаел много за делата му в общината.