Млад мъж почина в търновската болница, близките искат разследване

0
55
Снимка: архив

Според лекарите причината за смъртта е белодробна емболия

Близки на починал във Великотърновската болница мъж искат разследване на смъртта му. 30-годишният Димитър Маринов е лекуван седмица с температура и болки в гърлото, изписан е с подобрение, след което отново е приет същия ден в реанимация и там е починал, съобщи Нова тв.

„На 12 декември отива при личната лекарка. Тя му дава направление и го приемат в болница. Започват да го лекуват от пневмония. Там е до 20-и, изписват го в добро състояние. След 3-4 часа викат Бърза помощ заради повръщане и гърчене и отново го приемат”, разказа бащата на починалия Петьо Радев в ефира на „Здравей, България”.

„В първата епикриза пише, че лекуват пневмония, направени са изследвания, дадени са медикаменти. Казваше ми, че е отпаднал и не се храни, но има леко подобрение. Няма съпътстващи заболявания. Тестът му за коронавирус е отрицателен. В епикризата пише, че е починал от белодробна емболия”, каза братът на мъжа.

Прибра се на 20-и и през нощта му стана лошо, започна да халюцинира. Извиках Бърза помощ, отказаха да се качат в апартамента и ние слязохме. Искам да стане ясно защо се стигна дотук. Дочух от вътрешен човек, че лекарите са си говорили, че е взимал наркотици, което изобщо не е вярно”, сподели съпругата на починалия мъж.

„Мъжът постъпва при нас на 12 декември. Преди това се е лекувал у дома. Настанен е в Инфекциозно отделение. Установява се лека пневмония. Тестът за COVID-19 е отрицателен, но има маркер за прекарана COVID инфекция, който е положителен. Подобрение е започнало на 19-и, като е изписан на 20-и. Непосредствената причина за смъртта е масивна белодробна емболия. В момента тече проверка в болницата”, обясни д-р Галина Гарева, медицински директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – В. Търново.