Моля ви, не ме карайте да остарявам с Радев, Нинова, Манолова…

0
402
Румен Радев и Корнелия Нинова Снимка: архив

Не искам да сънувам кошмари, а когато се събудя, да живея с тях

Христо Стоянов

Христо Стоянов, писател, фейсбук

МОЛЯ ВИ, ПОДАРЕТЕ МИ СТАРОСТ

Тази година навършвам шестдесет и пет години. Следите ли ми мисълта. Шестдесет и пет години. Моля ви, направете ми един подарък. Така ще подарите бъдеще на децата си.

Моля ви, не ме карайте да остарявам с Румен Радев, Корнелия Нинова, Мая Манолова… Искам да остарявам красиво. Не искам да сънувам кошмари, а когато се събудя, да живея с тях.

Представете си как тези хора ще изглеждат след пет години, имайки предвид тяхната промяна през последните пет години. Тишината в спалнята на Татяна Дончева се нарушава само от логореята на Мая Манолова и Корнелия Нинова… В присъствието на един вдигнат юмрук, който единствен напомня за фалическо присъствие… Представете си само за миг – остаряване под юмрука на Радев и влачещият се подире му език на Слави Трифонов…

Моля ви, не искам да остарявам с тези хора. Бих им занесъл хляб, кисело мляко ще отида да им купя от магазина… Но, моля ви, не ме карайте да остарявам под техните урочасващи погледи. Спестете ми остаряването с тях. Защото то значи състаряване.

Не искам тези години от живота ми да минават под комунистическия лозунг: „Да преизпълним петилетния план. За пет години да остареем толкова, колкото други остаряват за двадесет години“… Така ще спестите и кошмарите на децата си.