МОН: Няма основание да отпада материал от матурите

0
23
Таня Михайлова Снимка: Офнюз

Навсякъде за това време на учебната година той е усвоен като за една присъствена година, казва заместник-министърът на образованието Таня Михайлова

Образователната система се справи в епидемията, заяви заместник-министърът на образованието Таня Михайлова в сутрешния блок на БНТ.

Към момента не се говори за удължаване на учебната година. Няма да отпада учебен материал за матурите, няма и основание за това.

Тази година започнахме изключително подготвени, тази година всяко едно училище е имало пътеката, по която да върви, посочи Михайлова.

По думите й темите, които се падат на изпитите, са в резултат на учебните програми. Навсякъде материалът за това време на учебната година е усвоен като за една присъствена година, категорична бе Михайлова.

Учениците ще бъдат по-малко в класната стая по време на изпитите и ще се влиза през различни входове. Това не е проблем за нашата система, увери Таня Михайлова.

Според нея родителите не трябва да се притесняват, а да вярват повече на своите деца. „Учениците ни ще се справят“, увери Михайлова и определи като безотговорни идеите да отпаднат изпитите. От нейна гледна точка изпитите са по-важни за самите ученици и е важно те да разберат докъде са стигнали.

„Със сигурност ще се види къде са пропуските и дефицитите, може и да няма толкова пропуски и дефицити, но изпитът показва докъде си стигнал като обучаем“, каза още Михайлова.

Има класове, които се обучават онлайн. Михайлова се надява, че ако стойностите на заразените намаляват, всички ученици да могат да се върнат в класните стаи присъствено.