МВнР връща днес още 57 българи от Израел с полет на частна авиокомпания

0
48
Снимки: МВнР

Посолството ни информира, че летище „Бен Гурион“ продължава да работи с ограничен капацитет и различни авиокомпании изпълняват част от редовните си полети до други държави

МВнР чрез посолството на България в Тел Авив и Дирекция „Ситуационен център“ успя да осигури 57 места за български граждани в полет на частна авиокомпания за 11.10.2023 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Сред успешно изведените от страната са 29 туристи, семейства с малки деца и граждани, намиращи се в особено рискови зони, хуманитарни случаи.

При положение че обстановката по сигурността позволява, остава възможността за пътуване Тел Авив – София с редовни полети на Bulgaria Air и на El Al, както и фериботната линия Хайфа – Ларнака (Кипър).

С реализиране на посочените възможности на практика всички заявили се към момента краткосрочно пребиваващи в Израел български граждани, както и няколко хуманитарни казуса ще бъдат обхванати.

Посолството ни в Тел Авив информира, че летище „Бен Гурион“ продължава да работи с ограничен капацитет и различни авиокомпании изпълняват част от редовните си полети до други държави.

Дирекция „Ситуационен център“ към МВнР и Посолството на Република България в Тел Авив изготвят списък на желаещите да бъдат изведени от Израел български граждани, който ще бъде ползван при евентуален бъдещ полет от страната.