На 83 години почина бившият зам.-шеф на ПГУ-ДС Тодор Бояджиев, който е работил за КГБ като зам.-резидент и резидент на КГБ в Ню Йорк

0
418
Тодор Бояджиев

От документи на личното му кадрово дело и от работното му дело като зам.-резидент и резидент на ПГУ-ДС в Ню Йорк в края на 60-те и 70-те години на миналия век разбираме, че е работил за КГБ

zonanews.bg

Бившият заместник-началник на Първо главно управление на Държавна сигурност Тодор Бояджиев е починал вчера на 83-годишна възраст. Комунистичекият генерал от мракобесната репресивна служба на БКП Тодор Бояджиев е роден на 10 октомври 1939 година в Карнобат. Завършва гимназия в Бургас, а след това и радиоинженерство в МЕИ-София. Работил е повече от 30 години комунистическото разузнаване. От документи от личното му кадрово дело и от работното му дело като зам.-резидент и резидент на ПГУ-ДС в Ню Йорк в края на 60-те и през 70-те години на миналия век разбираме, че е работил за КГБ. 

Десетки информации, добити от агент „Норберг“ са предадени директно на съветската резидентура на ПГУ-КГБ в Ню Йорк. Това е знакова работа за „националните интереси“. Апропо, до късното лято на 1990 г. в т.н. български тайни служби няма да намерите документ, който да съдържа словосъчетанието „национални интереси“. За пръв път се засичат документи, в които се споменава за „национални интереси“ чак тогава, през късното лято на 1990 г., когато шеф на НРС, както вече е преименувано ПГУ-ДС, е Румен Тошков, който и въвежда обръщенията „господин“ и „госпожо“ в службата.

Тодор Бояджиев е работил за съветската резидентура в Ню Йорк.

Тодор Бояджиев е завършил едногодишна школа на КГБ в Москва и в средата на 70-те години отива за втори път на обучение в цитаделата на билшевишката империя на злото – този път, за да завърши двумесечен курс за ръководни кадри в школа на КГБ! Това как Ви се струва, какви изводи може да си направите от този факт, документално доказан? Просто е – този човек е лансиран от КГБ и Москва и затова е подготвян от тях и инсталиран на ключови позиции първо в ПГУ-ДС, където стига до зам.-председател на управлението. След 10 ноември заема позицията главен секретар на МВР. Това обвързване с КГБ и Москва е белег на страхотен „патриотизъм“ (казано с ирония)!

Тодор Бояджиев е завършил разузнавателна школа на КГБ в Съветите и специален курс за ръководни работници.

През 1990 година става първият главен секретар на МВР и получава генералско звание.