Над шест часа блокада на „Петолъчката“ от трактори и комбайни

0
66
Блокадата на "Петолъчката" продължава.

Намеренията са блокадата да продължи до вечерта, казаха протестиращите земеделци

Над шест часа продължава блокадата на кръговото кръстовище на пътния възел „Петолъчката“ край Ямбол, съобщава БТА. Част от тракторите и комбайните потеглиха по подбалканския път към София, за да се включат в протеста там, а по-голямата част остават на „Петолъчката“. Намеренията са блокадата да продължи до вечерта, казаха протестиращите земеделци.

Около 10:00 часа днес земеделски производители от Югоизточна България блокираха със стотици трактори, комбайни и друга тежка техника ключовия пътен възел „Петолъчката“. Недоволството е част от обявените протести на бранша в цялата страна срещу вноса на зърно и друга земеделска продукция от Украйна.

Около 200 земеделските машини от областите Ямбол, Сливен и Бургас се събраха на „Петолъчката“. Протестиращите периодично пропускат образуваните колони с автомобили. Безпроблемно е преминаването на линейки, противопожарни автомобили и училищни автобуси.

Блокиран от протеста е и пътният възел между Сливен и Ямбол за автомагистрала „Тракия“. Обходният маршрут е през село Жельо Войвода.