Най-добрият вариант е третият мандат да отиде в „Демократична България” според доц. Стойчо Стойчев

0
71
Стойчо Стойчев Снимка: Нова тв

Лена Бориславова е звездата на ПП, предстои да видим дали ще я направят министър, коментира Мирослав Севлиевски

Големият въпрос е не дали ще направят правителство, а как ще подходят в правенето на правителство. Дали ще извадят лица, които са техните кандидати за министри. Дали ще бъдат различни от тези, които видяхме. Това заяви Мирослав Севлиевски, бивш енергиен министър, в предаването “Здравей, България” по Нова телевизия.

Акад. Денков беше звездатата на предишния кабинет. Лена Бориславова е звездата на партията и предстои да видиим дали ще я направят министър. “Промяната” трябва да покаже, че и те се променят. Видяли са кой става и кой не, видяли са темите, които стават или не и трябва да го докажат. Ако искат да покажат, че са А отбора. Те трябва да извадят такива хора, посочи Севливски.

Ключовият играч е президентът Радев, който командва цялата конституционна процедура. Въпросът е накъде я води – към реализация на мандат в рамките на това Народно събрание или към избори. Това се видя с отлагането на връчването на втория мандат. Ако той вървеше към реализация на третия мандат, нямаше защо да се бави с втората папка, коментира политологът Стойчо Стойчев.

Според Стойчев най-добрият вариант е третият мандат да отиде в „Демократична България”.

„Демократична България, сравнена с партията на Стефан Янев, е много повече реална партия, с устойчива история и поема ангажимент да следва принципна програма”, допълни той.

Стойчев заяви, че е получил информация, че датата на предсрочните парламентарни избори е 12-и или 19 март.