Най-големият аквариум в света се пръсна в берлински хотел, двама души са ранени /видео/

0
223
Снимки и видео: туитър

В него е имало над 1500 тропически риби

Аквариум с милион литра вода се спука във фоайето на хотел Radisson Blu в центъра на Берлин, наводнявайки сградата и близките улици, предава Би Би Си. В аквариума, който е бил висок 14 метра – е имало 1500 тропически риби и е описван като най-големия свободно стоящ цилиндричен аквариум в света. Двама души са били ранени от стъклата. Видеа в в социалните медии показват огромни щети във фоайето на хотела. Отломки от счупването бяха разпръснати и по улицата пред сградата, която беше затворена поради наводнение.

На мястото на инцидента са пристигнали над 100 спасители, съобщи берлинската противопожарна служба в Туитър. Аквариумът е бил модернизиран преди две години и има изграден асансьор с чисти стени за ползване от посетителите. Някои от стаите в хотела са обявени с изглед към него.

Към комплекса са изпратени автобуси, за да осигурят подслон на гостите на хотела, които са били евакуирани. Все още не е ясно какво е довело до разрушението на аквариума. Предполага се, че ниските температури от около минус 7 градуса по Целзий в последните дни може да са довели до инцидента.