Най-забавно би било Радев да връчи мандата на „Възраждане“

0
144
Костадин Костадинов

От цялата серия избори, която народът и държавата ни преживява от няколко години насам, предстоящите избори ще са най-решаващи!

Калина Андролова

Калина Андролова, фейсбук

Чакаме формалния ход на Радев в понеделник, да връчи третия мандат на която и да е партия, и всичко да приключи. Най-забавно би било да го връчи на „Възраждане“. Искам да наблюдавам свободните лупинги в областта на риториката – от „можем да направим коалиция антиГерб и антиДПС“ до „този парламент вече е абсолютно неспособен“. Да го връчи на ИТН би означавало да го даде индиректно на този, който му въведе прозвището „Мистър Кеш“. Радев традиционно може да даде третия мандат на БСП, макар че там текат процеси на пренареждане. И получаването на мандата със сигурност ще създаде проблем – тъй като временнно изпълняващият длъжността председател Зафиров ще трябва да демонстрира, че е неспособен да осъществи задачата по съставяне на кабинет.

Въпреки че няма партия в този парламент, която може да състави кабинет. И не е въпросът в липсата на сила на която и да е партия или в неразбирателството. Въпросът е в наложената атмосфера на неприемлив контрол и принуда, в незачитането на политическата и партийна автономност.

От цялата серия избори, която народът и държавата ни преживява от няколко години насам, предстоящите избори ще са най-решаващи! Предстоящите избори през октомври могат да променят климата за съставяне най-после на устойчив кабинет.