Гневът и злобата, които излъчва Радев, разделят хората

0
190
Радев на протест СНИМКА: Нова телевизия

Някакво трио и провалени политици са яхнали протестите

Цвета Караянчева

Цвета Караянчева пред симпатизанти на ГЕРБ от Брегово и Ружинци:

Някакво трио и провалени политици, които са яхнали протестите, обясняват на хората, че който не е съгласен с тях – е мутра. Силни думи от хора, които докараха държавата до ръба на пропастта. На техните атаки и вдигнати юмруци ние ще отговорим с резултатите от нашата работа, които са видими във всяко едно населено място в страната.

Властта не е самоцел за нас. В момента дори понасяме тежки удари. Най-лесно е да захвърлиш всичко и да се явиш на избори. Коя партия е по-готова от нас? Но това е лесният начин. Трудният е да останеш и да се опиташ да се справиш с безпрецедентното предизвикателство на коронавируса и всичките последствия от него.

Няма партия като ГЕРБ, която при най-малкото съмнение за злоупотреба да се разделя със свои членове.

Нищо не ви коства да изслушате един човек, дори и да не можете да му помогнете. Гледайте гражданите в очите и им казвайте истината. Ние няма от какво да се срамуваме. Достатъчен факт е, че страшно много искат да се присъединят към нашия отбор.

На 6 септември – Денят на Съединението, един от най-славните за българския дух празници президентът, по конституция обединител на нацията, за пореден път призова за разединение. Единство категорично не се постига с грубо обругаване на легитимно избрания кабинет, призиви за метеж и с вдигнат юмрук. Целият гняв и злоба, които президентът излъчва, се отразяват на отношенията между хората, които подкрепят едната или другата страна.

Приоритет на кабинета в момента е извеждането на България от кризата, вследствие на COVID-19, с минимални щети както за икономиката, така и за здравето на хората. Президентът Радев така и не призна успешния начин, по който правителството управлява кризата – нещо, което европейските ни партньори неведнъж са изтъквали.