Бойко Борисов в Плевен: Справихме се с всички кризи, сега ни остава да се справим и с кризата на Радев

0
325
Борисов в Плевен. СНИМКА:ПП ГЕРБ

Неговият пример за подражание е Мадуро, обяви той

Ние се справихме най-добре и с финансовата криза, и с бежанската криза, и с пандемичната криза. Сега ни остава да се справим и с кризата на Радев. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие на ГЕРБ в Плевен.

По думите му, целта на управляващите е на тези избори да се направи репетиция за президентските избори с манипулация на машините.

Защото тогава те ще са овладели чрез „Информационно обслужване“ кодовете на всичките 11 хиляди машини. Най-добрите Ай Ти специалисти на „Да, България“ са пратени там да пипат машините. И от вчера никой не отговаря дали е така.

Ако те ни откажат да се броят квитанциите, които се събират след като се гласува с машината, и то със съдържание, за да можем да ги хванем как са ни излъгали, значи конспирацията е много голяма“, категоричен бе Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ припомни, че не само експертите и машините са от Венецуаела, но и президентът Радев беше единственият, който защити президента Мадуро, който беше осъден от демократичния свят заради жертвите и бежанците от Венецуела. „Целта им е да ни ударят морално, че не сме първи, и вече на вторите избори за Радев всеки трети глас ще отива за него. Единственият пример за Радев е президентът Мадуро и Венецуела. Това е примерът му за подражание“, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ прочете становище на Софийски градски съд срещу недопустимото вмешателство в работата на съда от страна на служебния министър на икономиката Кирил Петков. „Разбиране за съдебната система по Радевски е съдиите да пращат решенията предварително, той да ги одобрява и да съдят така, както 44-та година Народният съд е съдил опонентите. Това не го казвам аз, казва го Софийски градски съд. „Недопустимо е служебният министър Кирил Петков да коментира и оценява постановен съдебен акт“, при помни Бойко Борисов. По думите му, тези хора от служебното правителство със закони не работят.

„Същият министър, който скача на съда и съдът му удари шамар, прати да източат язовирите, за да отиде да се снима и да си направи видео. Само че структурите ни са яки, усетиха се какво искат да ни направят и ги спряха. Сега тръгнаха да се занимават с КЕВР“, посочи председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов припомни, че финансовият министър Асен Василев за 1 месец каза 3-4 пъти коренно противоположни неща. „Когато Румен Радев си е в България, той говори, че бюджетът е продънен и буферите са изчезнали. Когато Радев отиде в Брюксел, Асен Василев откри 1,5 милиарда лева за допълнителни разговори. Къде ги откри тези пари харвардският възпитаник? Да ме прощават в Харвард!“, каза Борисов. Той подчерта, че за ужас на Радев, Василев каза още, че дефицитът ни е третият най-нисък в Европейския съюз. „А те ни обвинявахме, че сме опоскали хазната. 3 милиона ваксини доставихме от най-добрите в света за българите. И те в момента убиха най-важното за хората – ваксинационния план. Когато дойде новият щам, ще ни събори. Те спряха да доставят ваксини. Хората ще се върнат през септември от почивки и ще стане страшно, но тогава ще бъде късно“, предупреди Борисов.

Председателят на ГЕРБ изрази възмущението си, че заради публични публикации са започнали данъчна проверка на Влади Горанов, а в същото време казват, че няма да започнат проверка на Бойко Рашков по медийни публикации. „Така ли го разбират върховенството на закона?“, попита Бойко Борисов. Той бе категоричен, че с професор Григор Горчев начело, ГЕРБ ще има големи успехи в Плевен и припомни на присъстващите в залата, че завършването на автомагистрала „Хемус“ е един от основните приоритети за партията.

Професор Горчев бе категоричен, че целта на ГЕРБ е стабилност, законност и ред. „Имаме нужда от реална стабилност и реални политики. Трябва да продължим да надграждаме и да работим с позитивизъм. Ще продължим да водим позитивна кампания. В листата ни има хора с биографии, хора, доказали себе си“, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Плевен.

Вместо да коментираме какво постигнахме за 12 години, трябва да коментираме лъжите на хора, които не познават думата градеж и си служат само с манипулации. Ние можем да даваме решения на проблемите. За 12 години ГЕРБ успя да удвои Брутният вътрешен продукт, пенсиите, учителските заплати, да построим стотици километри пътища“, посочи председателят на МГРЕБ Георг Георгиев. По думите му сега настоящето правителство заплашва да спре развитието на транспортната инфраструктура. „Всеки от нас трябва да разпространява какво е направено от ГЕРБ през последните 12 години, защото то не е малко. Направеното от ГЕРБ не може да бъде изчегъртано, защото е реално“, категоричен бе Георгиев.

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев подчерта пред членовете и симпатизантите на ГЕРБ, че да мразиш, е технология на слабия. „Този, който мрази, сам по себе си е безсмислен. Трябва да говорим с факти, а не със заклинания. Като се опитват да ни убедят, че последните 10 години са години на хаос и разсипия, помните ли преди това колко депа за отпадъци имаше? 2-3. Имаше само 2-3 пречиствателни станции. Нямаше магистрала дори до морето, а сега има няколко. БВП се удвои. 60-70% от училищните сгради са ремонтирани и това трябва да продължи“, заяви Дончев. По думите му, в следващите 5 години трябва да изградим автомагистрала „Хемус“, скоростният път „Видин-Ботевград“, тунел под Шипка, магистрала „Русе-Търново“, както и много железопътни линии. „От производител на компоненти за автомобили трябва да се превърнем в производител на автомобили. Опонентите ни водят разговори само кой ще изчегъртат. Вас ли ще изчегъртат или може би професурата на професор Горчев?“, попита Дончев. Той бе категоричен, че най-важното не е изборната победа, а да съхраним себе си.