НАП започва проверка на Владислав Горанов

0
188
апартамент
Владислав Горанов

Поводът са купените два офиса от бившия финансов министър за 750 хил. лв.

Националната агенция за приходите (НАП) започва проверка на ексминистъра на финансите Владислав Горанов. Към момента той е проверяван като физическо лице. Може да се наложи проверка и на фирмите му, ако при тях се установи несъответствие между приходи и разходи, съобщи Нова, като се позова на НАП.

Консултантската фирма на Горанов преди по-малко от месец закупи офиси в София на обща стойност над 750 000 лева. Дружеството „Трилема Кансълтинг“ ЕООД, което е еднолична собственост на бившия финансов министър, е придобило два имота в блок 11 на бул. „Цариградско шосе“.

Първият представлява офис на банка с площ 145 кв. м, който се намира на партерен етаж, а вторият имот е записан като „учебна занималня на две нива“ и е 136 кв. м. Към него има и прилежащо мазе.

Видно от справка в имотния регистър сделката е сключена на 27 май, а материалният интерес възлиза на 752 994 лв. Продавачът е фирмата „Лазурит 94“ АД. Пред няколко медии Горанов заяви, че тези пари са от търговската дейност на консултантската му компания, както и от заем.