Нападението с нож в тролея – заради предпазна маска

0
44
Снимка: архив

Извършителят е криминално проявен

Нападението с нож в тролея вчера в София е станало заради предпазна маска.

Млад мъж пострада пред погледите на десетки пътници. По думите му – бил е нападнат, защото не е носел маска в превозното средство. Извършителят е задържан. Имал е и предишни криминални прояви. А младежът, за късмет, е само с повърхностна рана, разказва Нова тв.

„Човекът се ядоса, че нямам маска. Извади нож и ме заплаши. Казах му, че ще сляза, при което той ме намушка. Полицаите реагираха бързо”, обяснява раненият.

„Получихме сигнал и веднага го предадохме на органите на реда. Причината е липсата на маска при един от гражданите”, разказва инж. Иво Василев, зам.-директор на „Столичен електротранспорт”.

Той добавя, че нараняването е в областта на рамото. Нападателят напуска превозното средство, но полицаите го залавят, казва още Василев.

„Шофьорът има визуална представа за случката. Той вижда пререканието. Пострадалият пътник го моли за помощ и той веднага сигнализира. Всичко това се случва в рамките на секунди”, добавят още от „Столичен електротранспорт”.

Те добавят, че всяка една ситуация в градския транспорт се записва и се следи в реално време. Инцидентите тази година са около 155. Най-чести са кражбите, падналите граждани и случаи на агресия като вчерашния.