Нападнаха и биха общинския съветник Алексиев, отцепник от „Възраждане“. Той подозира бившите си съпартийци

0
131
Иван Алексиев

Казали му, че ще бъде унищожен

Софийският общински съветник Иван Алексиев, който напусна „Възраждане“, е бил нападнат и пребит в четвъртък по обяд пред блока си. Това разказа той пред Би Ти Ви.

„Отидох на работа с метрото, мина сесията на общинския съвет. Около 11,30 минавайки покрай моя блок спрях да говоря с един дядо. Минаха двама мъже с маски, напръскаха ме със спрей и започнаха удари“, разказа той.

Според преглед в Медицинска академия той има контузии по лицето и скалпа.

Алексиев подозира за нападението бившите си съпартийци от „Възраждане“. Той напусна партията след местните избори, в които бе и кандидат за районен кмет на „Люлин“.

Имаме различия с ръководството, а не ни се позволява да направим нещо. „Кметската кампания беше с нула лева, ние си заплатихме всичко, а партията не ни подкрепяше“, даде пример за разногласията си с националистите Алексиев.

Преди нападението общинският съветник е бил заплашван от националното ръководство на партията. Но не пожела да каже кой го е заплашвал.

„Казваха ми, че ще бъда унищожен“, разясни Алексиев. Заплахите му били отправени по време на партийни събрания и сллед това му били предадени.