Напредва строежът на „открития“ интерконектор с Гърция, увери Шишков

0
51
Кирил Петков "открива" газовата връзка с Гърция в началото на юли. Снимка: Мехмед Реджеб, РРС Кърджали

До края на септември може да потече газ от Гърция, твърди министърът

До края на септември би трябвало да потече газ. Има напредък със строежа на интерконектора с Гърция, завършена е връзката с канализацията, остава да се измаже една част, казват, че до края на седмицата ще са готови.

Това обясни служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков пред Би Ти Ви. Строителят пое ангажимента между 10-15 септември да бъде завършен, обясни той.

„Разделих обекта на два етапа, за да може в единия да бъдат завършени строителните работи, които са неотложни за пускането на обекта, за да може да бъде експлоатиран и безопасен. В другата част – има да се довършва още един път, дребни дейности, така че да можем да имаме гаранция, че строителят ще ги завърши“, уточни Шишков.

„Поел съм ангажимента, след като строителят го завърши, в няколко дни да направим приемателната комисия – решение за ползване и акт 16. Ежедневно работим със строителния надзор, за да можем да съберем всички необходими документи“, добави служебният регионален министър.

Магистралите се правят на парче. Според него държавата не може да строи на парче магистрали и да няма никаква концепция.

Шишков обеща и че ще бъде осигурено зимно почистване, тъй като това е от национално значение.