Некролог на жив съдия разлепиха около сградата на Софийския районен съд

0
216
Фалшивият некролог на съдия Станислав Седефчев Снимка: Лекс

На некролога пише, че съдия Станислав Седефчев е починал след продължително умствено заболяване

Некролог на жив и здрав съдия е бил разлепен на няколко места около сградата на Наказателното отделение на Софийския районен съд на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“, алармираха магистрати. Става дума за съдията Станислав Седефчев, като на некролога явно нарочно фамилията му е написана „Серефчев“.

От Софийския районен съд съобщиха, че съдия Станислав Седефчев е в добро здраве и заседанията на неговия състав продължават по график. „Съобщенията за неговата смърт, разлепени около сградата на Наказателно отделение на СРС, са неистински, за което е сезирана Софийската районна прокуратура“, уточняват още от СРС.

На некролога пише, че съдията е починал след продължително умствено заболяване. „Ти беше закрилник и приятел на циганите от „Христо Ботев“, „Факултето“, Захарна фабрика“ и „Филиповци“. Даваше ни само условни присъди или ни оправдаваше. Ти бдеше над нас и ни поучаваше. Ти ни обичаше и д*** даваше… Никога няма да те забравим – тебе и твоето д***! Почивай в мир!“, гласи текстът, а подписът е „От опечалените“.

Това не е първият случай, в който се използва отвратителният прийом да се поставя некролог на жив юрист.

Приживе некролог на Камен Ситнилски беше залепен на сградата на Висшия съдебен съвет. Имаше подобен случай и с адвокат Ирен Савова, съобщи „Лекс“.

През 2019 г. пък беше задържан Михаил Стефанов от Стара Загора, който надраска и се опита да скъса некролог на починал следовател, залепен на сградата на закрития Специализиран наказателен съд.