Незаконният шеф на КЕВР призова парламента незабавно да избере законен. Комисията буквално спира работа, заяви Станислав Тодоров

0
97
Станислав Тодоров Снимка: кадър

Според него решенията в комисията за тока, газа и парното са вземани единодушно и са валидни

„Всички решения на КЕВР – за електричеството, за газа и за топлинната енергия, са взети от тук присъстващите единодушно, моят глас не е имал значение. Българските потребители могат да бъдат спокойни що се отнася за цените за следващите 12 месеца“, заяви председателят на енергийния регулатор Станислав Тодоров, чийто избор днес Конституционният съд обяви за противоконституционен.

По думите му решението има значение по отношение на валидността на актовете на комисията, които засягат потребителските сметки и по отношение бъдещата работа на комисията.

Относно разпоредената по-рано днес проверка на столичната „Топлофикация”, той съобщи, че тази заповед става невалидна с решението на КС.

„Ефективно с днешното решение на Конституционния съд КЕВР буквално спира работа“, заяви той.

Той призова депутатите незабавно да стартират процедура за избор на председател на КЕВР, така че каквото и да се случи с правителството и 47-ото НС, КЕВР да може да управлява непредвидимите обстоятелства, които ще се случват тепърва.

Той заяви, че и изплащането на заплати на служителите също е поставено под въпрос.

Тодоров информира, че ще освободи поста, когато решението на КС влезе в сила.