Николай Денков: Виждаме опити от всякакви страни да се блокира правителството

0
63
Николай Денков КАДЪР: БНТ

Академикът твърди, че са осакатени промените в механизма за разследване на главния прокурор, гласувани вчера

Номинираният за премиер с втория мандат Николай Денков постави съдебната реформа и текущото приемане на промените в НПК и Закона за съдебната власт като условие за съставянето на правителство.

Денков изрази разочарование от гласуваното вчера от правната комисия, като заяви, че са „осакатени текстове“.

„Ако отново започнем да подменяме текстовете и да гласуваме закони, които няма да постигнат истинска правосъдна реформа, не знам дали бих искал да продължаваме в тази посока. Аз разбрах вчера следобед за случилото се в правна комисия, така че, дайте ни малко време да видим какво се случва и от другата страна“, каза той, цитиран от БНТ.

По думите му в момента се виждат опити от всякакви страни да се блокира правителството.

„Мисля, че е ясно, че има причини за това. Разделението е голямо накъде ще тръгне България през следващите години. Залогът е голям и това, което каза г-н Петков, е достатъчно ясно. Да видим какво ще каже Радостин Василев днес. Това, което ние разбрахме, е, че той се е похвалил лично, че с него има институции и хора от криминалния контингент, които всъщност това ги интересува. Ще се опитам да минем доколкото е възможно спокойно през тези препятствия. Мисля, че и Габриел има желание да има краен резултат, но няма да е лесно.