Николай Нанков: Дойдат ли леви на власт, бързо започват да харчат спестеното от десните

0
650
оставка
Николай Нанков

Сами си опровергаха мита, че парите за „Хемус“ са откраднати. Не, стояха си заделени в БНБ. Сега ги вземат, за да прикрият управленската си немощ, казва бившият регионален министър

Изчегъртаха и магистрала „Хемус”, коментира в профила си във Фейсбук бившият регионален министър Николай Нанков. Той пише, че като политик от област Ловеч го боли да съобщи, че довършването на автомагистрала „Хемус” отново става химера.

„Връщаме се в изходна позиция преди времето, в което ГЕРБ я определи за топ приоритет и задели пари нея. Защото днес тези пари бяха взети и ще бъдат похарчени от „новата власт, но не за „Хемус”. Край! Колкото и да замазват и лъжат, че строителството на аутобана няма да спира, служебните министри на Румен Радев направиха точно това! Изчегъртаха и аутобана на Северна България!“, възмущава се той.

Ето какво още пише Нанков.

„Министрите, които управляват, без народът да им е дал властта, са взели готовите пари за довършването на „Хемус“, осигурени от кабинета „Борисов 3“ основно от отличната работа на приходните агенции и ги пренасочват към други политики. Парите бяха заделени по сметка на МРРБ в БНБ и трябваше да са гаранция пред избирателите, че магистралата ще е готова до 2024 г., както ГЕРБ обеща.

Сега близо половин милиард от тези готови пари ще бъдат пренасочени – защото само мускулите на Румен Спецов не стигат, за да осигури НАП свежи пари. Защото правителството не може да намери средства за така важните дейности за битка с последиците от пандемията. А ние го правехме! Работехме. Не пипахме вече заделеното.

За да замажат очите на хоратаь, са казали, че 81 милиона лева дават за текущи дейности по строителството на „Хемус“ до края на 2021 г. А след това щели пак да отделят пари. Някой вярва ли им?!

Така е – дойдат ли леви на власт, бързо започват да харчат спестеното от десните. Е, вече започнаха! Но няма да спрат!

И, между другото – сами си опровергаха мита, че парите за „Хемус“ са откраднати. Не, стояха си заделени в БНБ. Те сега ги взимат, за да прикрият управленската си немощ!“