Николай Нанков: Пушилката около „Тракия“ е за оправдаване на двегодишната липса на поддръжка на пътищата и на бъдещи ненужни ремонти

0
118
Николай Нанков

Българските граждани тепърва ще търпят негативите от бездействието, включително на служебните правителства, пише депутатът от ГЕРБ

„От медиите разбирам, че вчера отново е имало пореден епизод от пародийния сериал „Магистралите на ГЕРБ“. Оставям настрани объркването сантиметри или милиметри липсвали в двата лота на „Тракия“, строени 2010-2012 г. Въпреки че разликата в размера по принцип е важна във всяка сфера на живота“, написа бившият министър на регионалното развитие Николай Нанков във фейсбук.

„Като страничен наблюдател оставам с впечатлението, че цялата тази пушилка има две цели – извън политическата. Първата е да се оправдае двугодишната липса на поддръжка по всички пътища в страната – не само на „Тракия“. Което компрометира необратимо тяхното експлоатационно състояние. И българските граждани тепърва ще търпят негативите от бездействието, включително на служебните правителства“, пише още Нанков.

„Втората е да се оправдае бъдещ ремонт за стотици милиони, вкл. и на участъци, за които не е нужен. Знам ли – догадки, догадки, но като започнат да действат, всичко ще стане ясно. Още чакали министрите детайли за изпълнението на проектите. А и да се произнесат експертите, вкл. акредитираните лаборатории“, заявява бившият министър.

„Докато чакат, можеше да питат тогавашната шефка на дирекцията в АПИ, отговорна за строителството на тези участъци от АМ Тракия със средства от оперативна програма “Транспорт”, г-жа Цвета Тимева. Понастоящем тя е главен секретар на президента и както се казва – гъсти са си“, призовава Николай Нанков.