Нинова иска оставката на Росен Желязков, той я посъветва да прочете още веднъж правилника

0
111
Росен Желязков

Единствената разлика е, че се ограничава възможността на отделен народен представител да прави предизборната кампания в сградата на НС, посочи председателят на парламента

Искаме оставката на Росен Желязков. Случи се нещо потресаващо. Вчера издаде заповед. Подозираме, че поводът е това, че искаме да ви представим доклада за „Боташ“ и да го пратим на европейската и българската прокуратура. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ в заповедта Желязков нарежда: Пресконференции, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и други подобни мероприятия се провеждат в Народното събрание само по мотивирано предложение на председателя на парламентарна група или комисия.

„Ние трябва да искаме разрешение от председателя на парламента. За „Боташ“ поискахме разрешение. Ние тази среща ще я проведем. Това е безпрецедентно погазване на правата на опозицията“, допълни Нинова.

Според нея 4 работни дни на Народното събрание имат смисъл, защото това е знак и сигнал, че не може да се процедира така.

„Aз не знам кой иска оставката. Има си ред за внасяне. Една трета от народните представители, дискусия и гласуване в зала – това е редът“, заяви в кулоарите на парламента Росен Желязков.

Той призова Корнелия Нинова отново да прочете текст, който е изменен в правилника:

„Единствената разлика е, че се ограничава възможността на отделен народен представител да прави в предизборната кампания срещи и да използва сградата на НС за event place.

Представете си 240 народни представители да използват сградата на НС за предизборни мероприятия. Корнелия Нинова по всяко време може всичко, защото е Корнелия Нинова. Разликата е, че не може да направи отбелязване на бележита годишнина на БСП в сградата на парламента. В момента всички инициативи извън законодателната програма на НС са предизборни“.