Нинова обвини в корупция Даниела Везиева, заместничка, а после и наследничка на Кирил Петков като министър на икономиката

0
229
Даниела Везиева и Кирил Петков Снимка: БНТ

Радев има мъжки комплекс към жената, която го направи президент, заяви лидерката на БСП

Корнелия Нинова засипа с критики Румен Радев и служебния му кабинет по БТВ. Друг основен „герой“ в нейното интервю бе Даниела Везиева – заместничка, а после и наследничка на Кирил Петков като министър на икономиката, уличена също така в плагиатство.

Обект на критиките бяха и бившият директор на „Кинтекс” Александър Михайлов и досегашният шеф на борда на военното предприятие „ВМЗ-Сопот“ и наследник на поста ѝ Никола Стоянов.

По бТВ Нинова описа схема, в която се източвали държавни дружества през частни интереси. В нея участвали Александър Михайлов, Никола Стоянов и всичко било под протекцията на Даниела Везиева – бивш министър в служебния кабинет на Радев през 2021г.

„ВМЗ-Сопот и председателят на Съвета на директорите също има отношения към тази фирма. Двете търговски дружества имат договорка – „Кинтекс“ да представлява ВМЗ в Египет. И двете търговски дружества се отказват от договорката и прехвърлят отговорността на частната фирма, която е собственост на бивш зам.-министър от ГЕРБ – Манолев. Директорът на „Кинтекс” е бил в частната му фирма, а сегашният министър на икономиката му е бил подчинен. Това цялото се протектира от служебния министър на Радев – Даниела Везиева“, обясни Нинова пред бТВ. Тя каза, че пратила две писма през март на Кирил Петков и предложила да уволни Везиева, тогава член на борда на БДЖ, и да махне двамата шефове.

„Разказвам това, защото историята е ключова. От първия ден се уволняват кадри на БСП. Това е показателно за поведението на Радев. Служебният кабинет на Радев възстановява модела на ГЕРБ и ДПС. Следващата стъпка на Стоянов е да уволни ръководствата на ДКК, на ВМЗ, на „Кинтекс“, подчерта Нинова.

Тя видя демонстрация, лично отношение и унижение от страна на Радев в назначението на министерския пост на Стоянов. „Отношението към БСП е показателно. Започва една метла”, каза тя. Нинова обясни, че президентът бил част от групата, свалила кабинета „Петков”. Потърси поведението му в желание да разбива партии и в поведенчески комплекси – „има мъжки комплекс към жената, която го направи президент”.

„Той създава нови партии, употребява ги и ги захвърля. Сега се обедини с Борисов, за да падне правителство. Това е разрушително”, заяви Нинова.

Тя обясни, че имала доверие на Кирил Петков и заяви готовност да се коалират отново с ПП.