Нощно бдение пред РУ-Поморие. Съпруга, дъщеря и зет питат къде е кметът на с. Бата

0
152
Бдението пред РПУ-Поморие. СНИМКА: ФЛАГМАН

Съдбата на Георги Георгиев остава неясна

Около 40 минути след като протестът в защита на арестувания кмет на с. Бата Георги Георгиев започна да оредява и медиите се оттеглиха, внезапно напрежението отново се покачи, съобщава Флагман.БГ. Съпругата на Георгиев – Мара, дъщеря му Златина и зет му – Мариян, направиха опит да получат информация от постовия полицай.

Униформеният спокойно им отвърна, че по това време на денонощието биха могли да разберат къде е Георги Георгиев, който бе отведен от дома си с белезници в 10 ч. сутринта, само от пресцентъра на МВР. Близките настояха кметът на община Поморие Иван Алексиев и областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев, които са заедно с тях, да ги ориентират как да процедират по-нататък с Пресцентъра.

Пред репортер на Флагман.БГ кметът първо набра стационарния телефон на Пресцентъра в ОДМВР-Бургас, след това мобилния, последва опит за връзка с началника на РУ-Поморие Петър Богданов и най-накрая бе набран номерът на старши комисар Калоян Калоянов – директор на ОДМВР-Бургас. Телфоните даваха свободен сигнал.

Около стълбите на парадния вход на РУ-Поморие към 22 ч. има около 30-ина човека – повечето са жители на с. Бата. Десетина човека пристигнаха преди около час и казаха, че идват в подкрепа на семейството, нямали нищо общо с политиката, а с човещината. При това положение, каза кметът Алексиев, съвестта ми не ми позволява да се прибера вкъщи и смятам да остана тук. „Даже не знам какво мога повече от това да предприема, за да бъда полезен на своите граждани“, заяви още той. Твърдо решен да стои отвън е и областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев.

Междувременно БНТ съобщи, че е освободен Пламен Огнянов, който също бе задържан тази сутрин и се намираше заедно с кмета на Бата в приземието на РУ-Поморие.

Протестиращите прочетоха това в сайта БЛИЦ в този момент и са шокирани, защото нямат обяснение откъде и как е изведен освободеният Огнянов. Вижте какво казва той пред БНТ:

„Беше направена проверка в дома ми от органите на реда, но тя завърши, без да е установено никакво нарушение от моя страна, така че вече съм си вкъщи“, заяви Пламен Огнянов.

Съдбата на Георги Георгиев остава неясна.