Нов скандал в Ихтиман: Дървеният бос Караджов и кандидат-кметицата Милена купуват по 3 гласа за 200 лева

0
5418
Разкритията на кмета на Ихтиман за изборната търговия.

Разкритията са на действащия кмет Калоян Илиев. Тежки полицейски части и жандармерия се очаква да блокират в утрешния ден ромската махала в града

Нови разкрития за купения вот в Община Ихтиман направи кметът Калоян Илиев, който утре отива на балотаж със скандалната кандидат-кметица Милена Чомакова. В незаконно направен запис Илиев казва, че хората, които работят за Чомакова купуват гласове за балотажа като цената е по 200 лева за всеки 3 гласа. Записът е публикуван във фейсбук страницата Burevestnik.

Вчера breaking.bg разкри, че основният “контрагент” на Чомакова и Караджов е местният ромски барон Цар Бони – Борис Аргиров, който трява да осигури над 1500 гласа срещу бъдещото назначаване на сина му Николай Аргиров за зам.-кмет по сигурността. Сега в незаконния запис кметът Илиев разкрива и тарифата – близо 100 000 лева за 1500 гласа от махалата.

Според близки до Илиев той е бил посетен от ромски босове, които са го шантажирали за пари, имот и работа в центъра на града, за да му осигурят контролиран вот. Ромските босове са направили запис на срещата и след като кметът отказал да им даде пари са го публикували. Самият запис е накъсан и монтиран, на места неясен като звук и картина, но там, където Калоян Илиев говори за това какви пари харчат конкурентите му е много ясен.

Синът на Цар Бони подкрепя Милена Чомакова.
Цар Бони

Според източници от ОДМВР София област полицията вече се е задействала и започва разследване на Цар Бони. Планира се в утрешния ден циганската махала в Ихтиман да бъде поставена под тежка полицейска охрана и жандармерийски части.

Чомакова е кандидат на партия МИР, даряваща регистрации за избори на всеки, който ги пожелае.

Тя загуби първия тур на изборите в Ихтиман с близо 1250 гласа, но не успя да убеди някой от по-сериозните й опоненти да я подкрепи на балотажа.

Чомакова е интимна приятелка на местния дървен бос Емил Караджов, тя придоби скандална слава по време на кампанията за местните избори. Първо данъчните на Румен Спецов запечатаха бензиностанцията й в града, защото работела без разрешително. Скоро след това двама нейни кандидати за селски кметове се забъркаха в скандали с крадени дърва.