Новият сътрудник на Минеков – осъждан за шофиране в нетрезво състояние, тровил кучета с антифриз

0
249
Светослав Трайков в прегръдка с Мая Манолова

Светослав Трайков е бил разследван и за измама

Новият личен сътрудник на министъра на културата Велислав Минеков – Светослав Трайков, е осъждан за шофиране в нетрезво състояние, показва проверка в регистъра на Районен съд – Варна, пише Tribune.bg.

Досъдебно производство от описа на Второ районно полицейско управление в морската столица доказва, че през 2010 година подсъдимият Светослав Трайков e управлявал личния си автомобил ситроен с концентрация на алкохол в кръвта 2.12 промила. Престъплението по чл. 345 Б, ал. 1 от Наказателния кодекс е установено по надлежния ред с химическа експертиза. Делото от 2010 година завършва със споразумение, в което подсъдимият се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание „пробация“. Трайков е задължен да се регистрира по настоящ адрес за срок от осем месеца, като два пъти седмично се среща с пробационен служител. Съдът му отнема правота да управлява МПС за срок от десет месеца.

През 2011 година срещу Светослав Трайков е образувано и друго наказателно дело от общ характер. Този път обвинението е за престъпление по чл. 210 и чл. 209 от Наказателния кодекс за това, че в периода 2005 – 2006 г. подсъдимият е възбудил и поддържал в заблуждение гражданин на Великобритания, с цел да набави имотна облага. Трайков убеждава британеца, че ще закупи имот на негово име, за което получава 18 200 евро. До окончателна сделка така и не се стига. В хода на делото съдът постановява, че няма достатъчно доказателства за извършеното престъпление. По същото време обвиняемият работи във варненска агенция за недвижими имоти „Дриймхоум“, от която впоследствие е уволнен, съобщават запознати.

Приближеният до Арман Бабикян мъж е известен и с изключително вулгарния си език, който използва в социалните мрежи. „Кметът на Туитър“, както сам се определя той, рецидивно споделя унизителни спрямо жените постове. Трайков предизвиква и публично недоволство поради садистичното си отношение към животните. В свои постове във фейсбук той е споделял, че трови улични кучета с антифриз, съобщава Tribune.bg.