Някой от върховете на властта се погрижи да свали документалния филм „Само защото бяха българи“

0
183
илинден
Снимка: архив

Позор си, „просто Киро“!

Виктория Георгиева Снимка: фейсбук

Виктория Георгиева, фейсбук

В момента БНТ излъчва началото на съвместното заседание на правителствата на България и РСМ.

Снощи свали планирания по програма документален филм „Само защото бяха българи“, в който се показват интервюта и документи, свързани с масовото изтребление на българи от югославските власти в Македония. Очевидно е, че някой от върховете на властта се е погрижил това да се случи.

А пък един все по-често изявяващ се по медиите историк, по рождение българин, но официално работещ към Скопски институт, снощи си позволи да напише, че филмът е: „една боза от истини, полуистини и откровени лъжи“. Паралелно с това се похвали, че с OFFNews „започва и поредица от публикации, посветени на резултати от съвместния проект с института“ – разбирайте – българска медия ще агитира за македонската позиция. Представяте ли си да се случи обратното? В македонска медия? Не, нали… Прави сте, не може да се случи…

Позор си, „просто Киро“! Позорно беше да отидеш на крака в Македония, позорно беше да говориш за фашистки режим, позорно беше да не посетиш гроба на Гоце Делчев. Позорът продължи и тук – не заведе скъпия ти гостенин при паметника на Самуил, позволил си си – лично ти или чрез някой от антуража си да свалиш филм от програмата на обществената телевизия, а днес продължаваш нататък с предателството. Позор си!