Няма на света по-големи неблагодарници от руснаците

0
318
народен съд
Посрещането на външния министър на СССР Вячеслав Молотов в Берлин на 12 ноември 1940 г. Посрещачите са фелдмаршал Кайтел (крайният вляво) и Йоахим Рибентроп. Оркестърът свири Интернационала. Никой не съди Молотов като съюзник на Третия райх.

Не само трябва да им премахнем тъпите паметници у нас, но и да настояваме Русия, като правоприемник на пропадналия Съветски съюз, да ни се извини за окупацията на страната ни през 1944 година

коалиция
Александър Йорданов

Александър Йорданов, фейсбук

НЕУДОБНИ ДУМИ: НЕБЛАГОДАРНИЦИ

Няма на света по-големи неблагодарници от руснаците. Те са единица мярка за неблагодарност. Примерите са безброй. Ще припомня само, че те подпалиха през 1939 г. заедно със своя съюзник нацистка Германия Втората световна война, но когато видяха зор, т.е. когато на 22 юни 1941 г. започна германо-съветската междусъюзническа война, да ги спасяват от гибел и глад с оръжие и храни, се притекоха от САЩ. Америка изпрати своите синове в Европа, за да помогне на Съветския съюз. А може би не трябваше. Защото веднага след края на войната руснаците започнаха да лаят като улични кучета срещу САЩ. Превърнаха тази държава, която ги измъкна от блатото, в основен враг. Криви хора. Недодялани.

Неблагодарни са и към нас, българите. Знаят, че у нас има много русофили, но въпреки това ни обявяват война. И ни окупират отечеството. Налагат си просташкия комунистически режим и тъпата си икономическа система. И нито дума на благодарност за това, че българската армия не е излязла с цялата си мощ и сила срещу тях. А е могла. Била е силна, многобройна и добре въоръжена. Но ние и един куршум не изстрелваме срещу окупаторите си. Защото сме добър и миролюбив народ.

И от тази си доброта страдахме 45 години. Живяхме в условията на престъпен режим (така го определя законът!), който се крепеше от още по-престъпната комунистическа власт в Кремъл. Лош спомен от наглите и неблагодарни руснаци имат и други народи – поляци, чехи, словаци, унгарци и разбира се, всички народи от бившия Съветски съюз. Те затова и при първата открила им се възможност сритаха държавата, в която командваха руснаците.

Ето и в наши дни. Нападнаха тия безбожници Украйна, чийто народ е дал най-много жертви във Втората световна война, за да пази задниците на тъпанарите в Кремъл като Сталин. Избиха сума ти млади хора – мъже, жени, деца. По-жестоки са от терористите хамасовци. Разрушиха прекрасни украински градове и села. И ракетите им се целят все в жилищни блокове, болници и училища. Как да наречем това. Аз го наричам с най-дипломатичната дума: неблагодарност. Болни мозъци. Побъркани от омраза. Затова и никой не иска да другарува с тях. Дори българи не отиват да живеят и работят в Русия. И техният Путин, чета днес, се е замъкнал в Северна Корея. Явно само там има кой да го посрещне. Отбива се и в комунистически Китай, също неблагодарна държава.

Затова и не само трябва да им премахнем тъпите паметници у нас, но и да настояваме Русия, като правоприемник на пропадналия Съветски съюз, да ни се извини за окупацията на страната ни през 1944 година. И за наложения у нас антихуманен режим. Разбира се, не вярвам неблагодарниците да сторят това. Пълни неблагодарници!