Обвиненият като поръчител на убийството на Станка Марангозова остава в ареста

0
76
Иво Масларов

Съдът прие, че на този етап има достатъчно доказателства срещу Иво Масларов

Оставиха в ареста бизнесменът Иво Масларов, който е привлечен като обвиняем като поръчител на убийството на бизнесдамата Станка Марангозова. Това съобщиха от държавното обвинение. По искане на Военноокръжната прокуратура в София съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемият.

Магистратите приеха, че е налице обосновано предположение за съпричастност на бизнесмена към извършеното престъпление и го оставиха в ареста.

Разследването се води срещу четирима обвиняеми – Масларов, подполковникът от НСО Борис Иванов и още двама души за убийството на Марангозова.

На Масларов е повдигнато обвинение за това, че през 2019 г. в съучастие с Борис Иванов умишлено е склонил и подпомогнал физическия извършител да убие Марангозова чрез три изстрела в главата ѝ. Масларов се е укрил от правоохранителните органи в Германия, където по издадена от българските власти европейска заповед за арест е задържан и на 5 октомври 2022 г. бе екстрадиран у нас.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Софийски военноапелативен съд. За повдигнатото обвинение е предвидено наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.