Обвиниха 29-годишен за запаления полицейски бус

0
236
Изгорелият полицейски бус. СНИМКА: АГЕНЦИЯ ПИК

Прокуратурата решава каква мярка за неотклонение да му наложи

Днес, 17.11.2023 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 29-годишен български гражданин за престъпление по чл. 330, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1 НК и постанови обвиняемият да бъде задържан за срок до 72 часа. Това съобщават от държавното обвинение.

Досъдебното производство е образувано на 16.11.2023 г. в условията на неотложност със съставянето на протокол за оглед на местопроизшествие и се води от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

След запознаване със събраните в началото на разследването доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни, за да се направи обосновано предположение, че на 16.11.2023 г., около 19:05 ч., в гр. София, на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Гурко“ обвиняемият e запалил паркиран бус, собственост на сектор „Общинска полиция“, ООП – СДВР, със значителна стойност – над 11 000 лв. Пожарът е представлявал опасност за живота на лица, участващи в митинг срещу ръководството на Български футболен съюз и служители на МВР, намиращи се в непосредствена близост до запаления бус.

За посоченото престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от три до десет години.

Предстои вземането на решение относно мярката за неотклонение на обвиняемия.

Разследването по случая продължава, допълват от СГП.