Огнен ад в Пазарджик: Жена загина, двама са обгазени, а десетки – евакуирани

0
50
Снимка: Нова

Горял апартамент на третия етаж, огънят и димът обхванали и съседно жилище

Огнеборци гасиха пожар в жилищна кооперация в Пазарджик. За съжаление при инцидента е починала жена, живееща в един от апартаментите на сградата, съобщава Нова тв.

Сигнал за разразилия се огън бил получен в пожарната рано тази сутрин около 04.45 ч. Незабавно към мястото са изпратени дежурните екипи на РСПБЗН-Пазарджик, линейка на „Спешна помощ“ и автопатрул на РУ-Пазарджик.

Огнеборците установили, че гори апартамент, намиращ се на третия етаж от жилищна кооперация, като огън и дим били обхванали и намиращият се над него апартамент.

Започнало незабавно пожарогасене и евакуация на всички хора от този вход на сградата. На мястото били позиционирани 13 огнеборци с четири противопожарни автомобила и автомеханична стълба. Пожарът бил локализиран, а по-късно и потушен напълно. Екип на „Спешна помощ“ е транспортирал мъж на 21 години и 56-годишна жена за преглед в МБАЛ-Пазарджик със съмнения за обгазяване. Малко по-късно те са освободени от лечебното заведение.

В едно от помещенията на апартамент, намиращ се над този, в който е възникнал пожарът, е открито тялото на неговата 43-годишна обитателка. Въпреки опитите на медиците на място да я реанимират тя е починала.

На местопроизшествието се извършва оглед от дежурна група на РУ-Пазарджик съвместно с представители на пожарната.