ОИК-Варна отстрани от поста кмета на район „Одесос“ от ПП и анулира избора му

1
559
Община Варна Снимка: 24 часа

Цветнен Цветков не е излязъл от ръководството на фирма, чака се отстраняване и на друг кмет от ПП-ДБ този на район „Приморски“

Общинската избирателна комисия – Варна прекрати предсрочно пълномощията на Цветнен Цветков като районен кмет на район „Одесос“ в община Варна.

Цветков е отстранен от поста поради фирмена собственост. Цветнен Цветков бе издигнат коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“.

„Анулира се издаденото му удостоверение за избран за районен кмет на район „Одесос“, община Варна, в изборите за общински съветници и кметове, проведени на 29 октомври 2023 г. в община Варна“. Това се казва в официалното решение на ОИК. Варненската избирателна комисия сега трябва да информира Централната избирателна комисия /ЦИК/.

В ЦИК трябва да получат копие от решението на ОИК-Варна, както и всичкис документи свързани с причините за предсрочното прекратяване.

По жалба на граждани комисията е установила несъвместимост на Цветнен Димитров Цветков с ЕГН ******* като районен кмет на район Одесос, община Варна. Към сигнала е приложена разпечатка от Търговски регистър за наличие на фирма на Цветнен Димитров Цветков – ЕТ „ТУКИ – ЦВЕТКОВ – ЦВЕТНЕН ЦВЕТКОВ“

Стещу кмета на район „Приморски“ Николай Желязков също има жалба за прекратяване на мандата му. Той също не е излязъл от управлението на фирма. Предстои решение на ОИК – Варна и за законността на правомощията на Желязков, също издигнат от ПП-ДБ.