Организация на руски партизани пое отговорност за атентата срещу Даря Дугина

0
80
Иля Пономарьов

Изявлението им прочете бившият депутат в руската Дума Иля Пономарьов

Бившият депутат в руската Дума Иля Пономарьов обяви, че руски партизани стоят зад бомбения атентат, при който загина Даря Дугина. От Киев, където се намира в момента, Пономарьов обяви, че е бил упълномощен да прочете изявление на Националната републиканска армия, която се бори против властта на руския президент Владимир Путин.

„Тази акция, както и много други партизански действия, извършени на територията на Русия през последните месеци, беше извършена от Националната републиканска армия. Обявяваме президента Путин за узурпатор на властта, военнопрестъпник, изменил конституцията, който освен това води братоубийствена война между славянски народи и изпраща руските войници на сигурна и безсмислена смърт“, гласи част от изявлението на организацията, прочетено от Пономарьов пред рускоезичния опозиционен телевизионен канал „Утро февраля“.

Пономарьов добави, че партизани на територията на Русия са в готовност да извършат и други подобни атаки срещу високопоставени държавни представители, олигарси, свързани с Кремъл, както и срещу членове на силите за сигурност на Руската федерация.

Даря Дугина, дъщерята на Александър Дугин – виден идеолог на руския национализъм и сред хората от близкия кръг на руския президент Владимир Путин, беше убита през уикенда при експлозия на джипа, с който се е движила в покрайнините на Москва. Според анализатори истинската цел на атентата е бил Александър Дугин.

По-рано от Москва допуснаха, че зад убийството стоят властите в Киев, но Украйна категорично отхвърли тези твърдения.