Откриха изчезналото сирийско момиче живо и здраво

0
88
Къщата, в която живее сирийското семейство в Болярино. Снимка: 24 часа

Полицаи от РУ Раковски намерили 12-годишната Рейсян в изоставена къща. Семейството настанено в имение на богат арабин от Кувейт

След близо 7 часа издирване 12-годишната Рейсян, която изчезна от семейството си в Болярино, е открита, съобщи „24 часа“. Детето е било намерено в къща от полицаи на РУ в Раковски.

На този етап отказват подробности, но потвърдиха, че момиченцето е живо и здраво. Било в изоставена къща. Все още се разследва дали не е било отвлечено, каквато бе една от версиите. Детето имало наранявания, но на този етап не се уточнява от какво са причинени те.

Цялото село гъмжи от полиция. Огромен ресурс от униформени, криминалисти и жандармеристи обхождаше къща по къща, канавки, гори и кариера в селото.

Семейството на Рейсян се пренесло в пловдивското село през юни, а бащата има статут на бежанец. Той довел домочадието си, което е настанено в имение на арабин от Кувейт. Местни твърдят, че често виждали около имота коли с дипломатически номера.

Според боляренци сирийците не говорели български, но се държали много добре. Работили за стопанина, който ги приютил, като му поддържали прилежащите площи. Шестте им деца рядко излизали извън металната ограда, с която е опасано имението. Те живеели в пристройка. Пред местен човек бащата на момиченцето разказал, че отишъл сутринта да прави чай в кухнята и не разбрал как детето е изчезнало. Сигналът бил подаден в полицията преди обед. Цялото РУ Раковски, на чиято територия е Болярино, е вдигнато на крак. В издирването се включват от Пловдив и София, както и много доброволци.

Претърсени са дерета, реки, язовири.

„Живеят от 5-6 месеца тук и имат статут на постоянно пребиваващи бежанци. Затворени са, не общуват с останалите хора. Най-много отделни членове на семейството да отидат за хляб в местния магазин“, разказаха боляринци.