Открит е пистолетът, с който е застрелян длъжникът на Александров-син

0
116
Снимка: архив

Експертиза ще каже кой е убил Кирил Русев

Ново развитие по разследването на убийството на длъжника Кирил Русев, за което се смята, че е извършено от гробар и лихвар.

Със сигурност Кирил Русев е застрелян с едно от оръжията, които са иззети от къщата на Петър Александров. На две от иззетите огнестрелни оръжия ще бъде направена допълнителна експертиза, за да се уточни с точност кое е използвано за убийството. Най-вероятно физическият убиец на Русев е гробарят Александър Кинов, но трябва да се изготвят още две експертизи, включително и ДНК, за да се потвърдят данните от събраните до момента доказателства.

Освен двете огнестрелни рани, които са се оказали фатални за живота на Русев, по тялото му има наранявания в областта на главата и по китките, предава БНТ.

Резултатите от аутопсията допускат извода, че Русев първо е бил завързан, а след това застрелян. За заема, който покойният бивш финансов министър Стоян Александров е отпуснал на застреляния Кирил Русев, има дълга съдебна сага. Още през 2010 година ипотекираният срещу парите имот на Русев е бил обявен за публична продан, но на търга се е явил само Стоян Александров и го е изкупил на значително по-ниска от пазарната цена. През съда тези действия са обезсилени и на свой ред Русев е завел граждански иск срещу Александров.

Лихварят Петър Александров, син на ексминистъра, и гробарят Александър Кинов са обвинени в убийството на длъжника Кирил Русев. Смята се, че престъплението е извършено на 4 януари.