Откритият мъртъв швейцарски бизнесмен Удо Ланге е бил убит

0
219
Комплексът "Делта Хил"

Тялото му е било преместено

Швейцарският бизнесмен Удо Ланге, намерен мъртъв в дома си в комплекса „Делта хил“ край пернишкото с. Кладница, е бил убит, съобщи „24 часа“.

Тялото му е било намерено в гаража с рана в гърдите. Белият му дроб или е бил прободен с шило, или прострелян с малокалибрено оръжие, по-вероятно второто. Гилза обаче не е намерена, вероятно убиецът я е прибрал.

Тялото на швейцарския бизнесмен е било преместено от мястото, където е бил убит, заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, цитиран от NOVA.

Удо Ланге е бил открит в гаража от неговата съпруга. Именно тя е подала сигнал в полицията. Бизнесменът отдавна живее и работи в България. Заедно с втората си съпруга, която е българка, е притежаваше завод за силиконови изделия в пернишкия квартал „Мошино“, продаден преди няколко години на шведска компания.

„Случаят е убийство. Беше направен опит да бъде замаскирано това убийство.

В момента работим по всички версии, тъй като този човек е преместен от мястото, където е бил убит, на ново място. Има данни да са сменяни дрехите, с които е бил и т.н., за да се прикрият следите от убийството. Подозираме кръг, група извършители, но в момента би било спекулация да се насочим нанякъде като коментар“, заяви Демерджиев.

Бизнесменът отдавна живее и работи в България. Заедно с втората си съпруга, която е българка, притежаваше завод за силиконови изделия в пернишкия квартал „Мошино“, продаден преди няколко години на шведската компания „Трелеборг“. Семейството е сред най-изявените дарители на местното читалище, помагали са на селото, каза кметът на Кладница Васил Мирчев.

В комплекса „Делта хил“ къща има и Слави Трифонов.