Парламентът избра двама нови членове на СЕМ – Пролет Велкова и Симона Велева

0
66
Снимка: архив

„Дългата ръка“ на ДПС погали по рамото ДБ. На вашата съвест ще тежи, когато започнат да се мачкат в СЕМ хора като Петър Волгин“, коментира Тошко Йорданов

Парламентът избра Пролет Велкова и Симона Велева за членове на Съвета за електронни медии /СЕМ/. На 27 април изтекоха мандатите на двама членове на СЕМ от парламентарната квота – Розита Еленова и София Владимирова.

Пролет Велкова, която е кандидатура на ДБ, получи 99 гласа, а Симона Велева като кандидат на ПП – 121 гласа. Кандидатът на „Възраждане“ Тодор Беленски получи одобрение само 19 гласа.

„Г-жа Пролет Велкова, която току-що избрахте, е представител на „кенсъл“ културата – това са хора, които забраняват това, което не разбират. „Дългата ръка“ на ДПС погали по рамото ДБ. На вашата съвест ще тежи, когато започнат да се мачкат в СЕМ хора като Петър Волгин“, коментира председателят на комисията по култура Тошко Йорданов от ИТН.

След него председателят на парламента Никола Минчев даде думата за отрицателен вот на „г-н Възраждане“, с което имаше предвид лидера на партията Костадин Костадинов.

„Дълбоко омерзен съм, подозирам, че следващият предложен кандидат може да е защитник на канибалите. Днес вие унищожихте авторитета на СЕМ, на НС или каквото е останало от него“, изтъкна Костадинов.

В отговор лидерът на ДБ Христо Иванов обяви, че твърденията за Пролет Велкова са клевета.

„Все пак стандарти трябва да има. Не си позволихме да критикуваме вашия кандидат за БНБ. Културната война оставям на вашата съвест“, обърна се към колегите си от ИТН Иванов.

Точката на днешното заседание бе поставена от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, който благодари на залата, че е подкрепила „кандидатите на партията“ за членове на СЕМ.