Партията на Трифонов: От ИБНИ сравниха Ива Митева с болонка, сега я предлагат за премиер

0
103
Станислав Балабанов
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

Позицията на ИТН остава без промяна за третия мандат

Позицията на „Има такъв народ“ остава непроменена въпреки поканите от другите парламентарни формации да се върнат в преговорите за съставяне на правителство с третия мандат, пише БНР. Това обяви зам.-председателят на парламентарната група на партията Ивайло Вълчев преди заседанието на групата във вторник вечерта:

„За нас още с приключването на първия мандат по начина, по който приключи, беше ясно, че при трети мандат… Аз честно казано за себе си не виждам логиката при първия мандат да не се подкрепи нещо, което след това ни се предлага при третия“.

Депутатът Станислав Балабанов уточни, че позицията остава непроменена въпреки заявките, че Ива Митева е компромисна фигура за премиер:

„Сега, виждате ли, от последните часове Мая Манолова ще прави реверанс към нас, като ще ни даде възможност да предложим министър-председател, което е абсурдно. Не забравяйте от ИБГНИ с какво сравниха Ива Митева преди две седмици – сравниха я с порода куче, така ли беше?“.

Председателят на парламента Ива Митева беше лаконична в коментара си пред журналисти: „Нека изчакаме президентът да вземе своите решения и да изпълни конституционните изисквания.“