Пътна полиция: Нулева толерантност към абитуриентите нарушители

0
14
Снимка: DarikNews.bg

Наказания ще има за всички, които се провесват през прозорците на колите, не ползват предпазен колан или шофират с алкохол

Десетки екипи на полицията се включват в акция „Абитуриенти“ и тази година, за да контролират районите около училищата, ресторантите и всички останали места, на които има струпвания  на младежи. Инспектор Мария Ботева от „Пътна полиция“ заяви, че акцията вече била започнала в началото на месеца, а екипите на полицията ще работят усилено не само през деня, но и вечерно време.

Контрол ще има и по пътищата – нулева толерантност към всички зрелостници, нарушаващи Закона за движение по пътищата, както и техните роднини и приятели, които ги превозват, посочи Ботева.

Наказания ще има за всички, които се провесват през прозорците на автомобилите, не ползват предпазен колан или шофират под въздействието на алкохол и наркотици.
Камерите в градовете ще правят снимки и видеа, от които след това МВР ще установяваме собствениците на автомобилите. Всеки от тях ще бъде призован, ако има допуснати административни нарушения, обясни комисар Мартин Цурински от столичната пътна полиция.