Пеевски: Шехерезадата Христо Иванов искаше да стане президент с подкрепата на ДПС

0
635
Делян Пеевски

Тези хора са обраснали с кешове, влачения, пудели“, заяви той по повод излезлите записи с Кирил Петков и Асен Василев

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски взриви страстите в парламента по време на днешното извънредно заседание. Пред медиите той разкри за свои разговори с Христо Иванов и Кирил Петков, на които е присъствал и Йордан Цонев. По време на тези разговори лидерите на ППДБ са заявявали амбициите си да пенсионират Бойко Борисов. Христо Иванов стигнал и по-далеч, като поискал подкрепата на ДПС, за да стане президент.

„Нещата са чудовищни. Такова нещо не се е случвало в България – скандали със скандали. Тези хора са обраснали с кешове, влачения, пудели“, започна изказването си Пеевски по повод излезлите записи с Кирил Петков и Асен Василев, от които се разбира, че търсят кеш, за да финансират кампанията си.

„Подкрепихме правителството и не съжалявам, но не знаехме какво правят тези хора. Техните пари са влачени от пудели и складирани от контрабандисти. Мечтите им на тях са само за власт“, продължи той.

„Г-н Цонев ми натресе тази Шехеразада Христо Иванов. Аз не исках да се срещам с него, защото знаех неговите обвързаности с олигарха Иво Пркопиев“, сподели Пеевски.

„Да ви разкажа нещо, зад което стоя и имам свидетел, защото се случи пред Йордан Цонев. Христо Иванов ми каза:

„Аз искам да стана президент, имам нужда от подкрепата на ДПС. Предлагам ви г-н Пеевски вие да бъдете премиер. Искам да разбия ПП и да стана лидер на дясно“, разказа съпредседателят на ДПС.

И обясни, че Иванов и Петков в разговори с него са заявявали, че искат да пенсионират Бойко Борисов.

 

Пеевски отправи следното предупреждение към лидера на ГЕРБ: „Ако той някога с тези „пуделчета“ смята да управлява и те му драскат по вратата в Банкя, да знае, че те му носят зестра – много каруци с кеш“.