Пети ден без обстрел в Газа

0
9
Снимка: pixabay

Очаква се днес да бъде пусната нова група заложници

60 са вече израелските заложници, които „Хамас“ пусна на свобода по време на примирието с Израел. Днес е петият ден без обстрел. Ако не бъде удължена, договорката изтича в четвъртък. В замяна Тел Авив пусна на групи от затворите си 180 палестинци. Освободените израелци са предимно жени и деца. Очаква се днес да бъде пусната нова група.

Заложниците трябва тепърва да се борят с травмите от преживяното. Близките на 12-годишно момче, държано в плен, разказаха пред френски медии, че детето е било принудено да гледа клипове с насилие от атаките на 7 ноември.

„Тя е едва на 4 годинки. Казват, че ще трябва доста време, за да разберем точно как се чувства и какви са последиците върху нея от тези наистина ужасяващи обстоятелства, през които е преминала. Надяваме се, че сега, когато Абигейл е заобиколена от своите приятели и семейство, под грижите на лекарите, ще има възможност да продължи напред и да изживее един наистина прекрасен живот, въпреки всичко, което ѝ се е случило”, каза Ноа Нафтали, братовчедка на едно от похитените деца – 4-годишната Абигейл.