Пети ден хора от 3 области бедстват без ток, вода и път

0
95
Снимка: архив

Вместо да вземе бързи и адекватни мерки за помощ на хората, правителството събира мнения и доклади

Пети ден жители на областите Благоевград, Смолян и Кърджали бедстват без вода, ток и път заради поройните дъждове в общините Неделино, Мадан, Борино и Чепеларе, както и Симитли, Кресна, Петрич и Гърмен. По искане на областните управители ще бъде освободена вода от държавния резерв. Искането е за Област Смолян и Област Благоевград, където от дни цели села са без ток, вода и път.

В същото време вместо да се взимат бързи и адекватни мерки за помощ на хората, правителството поиска от областните управители на засегнатите от наводненията области да представят доклади за необходимите ремонтни и възстановителни дейности, както и подробни разчети за единични цени и количествено-стойностни сметки за извършването им. Така вече близо седмица жителите на засегнатите райони, бедстват, докато правителството събира мнения и доклади, които после да обсъжда и на база на тях, евентуално да помогне.

На фона на бедстващите хора, началникът на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков Лена Бориславова съобщи, че при първа възможност се очаква да бъдат извършени огледи и от експерти, които още не са започнали.