Петков щял да говори с ИТН, ако Трифонов не вземал решения за партията си

0
115
Кирил Петков

Разговорът за подкрепа с отделни депутати продължавал

„В момента не сме спрели да говорим с абсолютно всички независими депутати от групата на ИТН. Аз мисля, че непрекъснато се водят разговори и покани към тези хора“. Това заяви след изслушването си в парламента премиерът в оставка Кирил Петков на въпрос докъде са стигнали с преговорите за формиране на мнозинство за ново правителство на „Продължаваме Промяната“, пише Tribune.

„Единствената цена, която не сме готови да платим, е да вкараме задкулисието обратно в управлението. Това не можем да си го позволим“, категоричен бе Петков.

Попитан дали вече са събрали 121 гласа и дали има други депутати от „Има такъв народ“, които са готови да ги подкрепят, той каза:

„Разговорът продължава. Както знаете, ние много искахме разговорът да не бъде „подкрепяте или не подкрепяте“. Имаме сега ясни политики, ясна стратегия, разписани по дати, законопроекти. Те са над 40 отделни стратегии. Всичко това е толкова логично с тези хора. Дори да кажат „Не“, ама да видят цялата програма, да дискутираме по важните за България приоритети и тогава да си направят становището“.

Той изрази надежда парламентарните групи да влязат в диалог.

„Единственото ни условие, разбира се, е г-н Слави Трифонов да не бъде човекът, който взима решения от тяхна гледна точка. Както в ГЕРБ г-н Борисов не искаме да взима решенията. Защото просто не вярваме на тези хора, че могат да бъдат партньори в това управление. Няма как да влезем в поредно управление, в което или Бойко Борисов да е наш партньор, или Делян Пеевски, всичко друго може“, подчерта премиерът в оставка Кирил Петков.