Петролът падна под 100 долара за барел, еврото продължава да се срива

0
141
Снимка: Pixabay

Анализатори прогнозират, че брент може да достигне 65 долара по-късно тази година в случай на продължителен световен икономически спад

Световните опасения от рецесия тласнаха цената на петрола сорт брент за кратко обратно под 100 долара, а еврото се срина до стойност, почти равна на долара.

Европейските акции се възстановиха благодарение на по-ниската доходност на облигациите и търсенето на изгодни сделки, докато американските акции също се повишиха след твърдата позиция на Федералният резерв по отношение на инфлацията.

Анализатори прогнозират, че брент може да достигне 65 долара по-късно тази година в случай на продължителен световен икономически спад.

Междувременно еврото удари ново 20-годишно дъно под $1,02 – европейската единна валута бързо се доближава до паритета с долара.

Азиатските фондови пазари затвориха предимно с понижения на фона на ново избухване на случаи на коронавирус в части от Китай, което доведе до блокиране на някои градове като част от политиката на властите за нулев ковид.