Пилотът на падналия изтребител живее в Асеновград, има 12-годишно дете

0
237
Валентин Терзиев Снимка: ПловдивПрес

Много отзивчив човек, ведър и усмихнат, казват негови съседи и се надяват да бъде открит жив

Майор Валентин Терзиев, който управлявал падналия в Черно море изтребител МиГ-29, живее със семейството си в Асеновград, съобщи „Марица“. 47-годишният пилот има 12-годишно дете. Той е пътувал постоянно до базата в Граф Игнатиево, където е началник-щаб на ескадрила.

Терзиев живее в центъра на Асеновград близо до храм „Св. Никола“. Тази сутрин в дома му са дошли военни, след което съседите разбрали, че именно Валентин е летял с изчезналия самолет.

„Много отзивчив човек, ведър и усмихнат“, разказаха негови съседи. Всички те се надяват пилотът да бъде намерен жив, макар шансовете за това да са много малки.

Междувременно от Министерството на отбраната обявиха, че Военноморските сили провеждат операцията по търсене и спасяване на пилота с кораби и вертолети в морето край Шабла.

В нея участват два вертолета „Пантер“ от авиобаза „Чайка“, две корвети – „Решителни“ и „Бодри“, минен ловец „Цибър“, водолазен катер „Никола Фурнаджиев“ и катер на Главна дирекция „Гранична полиция“. Военнослужещите от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби извършват издирвателната операция в морски води на 11 км изток-югоизток от Шабла.