Пламен Димитров: Протестите ще продължат, докато хората си получат парите

0
43
доходи
Пламен Димитров, председател на КНСБ

Енергийната част на Плана за възстановяване ни притеснява, каза президентът на КНСБ

„Протестите ще продължат, докато хората си получат парите. Хората си искат заплатите. Служителите са категорични, че не искат да се слагат в един кюп и искат да бъдат извадени извън скоба. Това заяви пред Нова тв Пламен Димитров, президент на КНСБ.

По думите му в „Автомагистрали – Черно море“ няма нужда от още проверки.

„Те имат да получават 28 млн. лева за АМ „Тракия“ миналото лято. Оттогава насам имаше многократни протести, искат си заплатите, не са получавали за февруари и март. Ако нямат заплати и за Великден, ще има още негативизъм. Не искат 50% от сумата, а цялата, няма никакви аванси. Проверявано е дружеството, нарушения няма“, подчерта той.

И съобщи, че в петък премиерът и вицепремиерът Асен Василев ще бъдат в Раднево, за да обсъдят притесненията на миньорите по Плана за възстановяване и датите на закриване на въглищните мини.

Димитров съобщи, че са извършени общо три проверки и хората недоумяват защо е нужна нова. Според него е имало среща с финансовия министър, на която са обсъдени и проблемите на градския транспорт, който в средата на годината може да спре, ако не се финансира. „Енергийната част на Плана за възстановяване ни притеснява“, сподели Димитров.