Пленумът на БСП решава в петък дали и как наказва министрите от служебния кабинет

0
377
Весела Лечева Снимка: фейсбук

Трябва да питате тези министри как в качеството си на членове на НС ще работят за победата на БСП, коментира Георги Свиленски

Националният съвет на БСП ще решава в петък съдбата на тримата социалисти, които станаха министри в служебното правителство – Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев. Това стана ясно след брифинг на Георги Свиленски и Борислав Гуцанов, които са членове на Изпълнителното бюро на партията.

Не мога да коментирам дали се предвиждат наказания или мерки. Решението дали някой да бъде изключен може да бъде само на Националния съвет, отговори Свиленски на въпрос дали се предвиждат наказания срещу тримата, станали министри без одобрението на БСП. Който ви внушава, че това се прави от Изпълнителното бюро или Корнелия Нинова – не е прав, допълни той.

НС е органът, който взима тези решения, в ИБ не е разглеждана подобна тема. Но че ще има разговор в НС – нормално е да има подобни разговори. Слава богу, че БСП е единствената партия, която води по подобен начин диалог с членовете си от най-ниското до най-високото стъпало, коментира и Гуцанов.

Но всеки един член на Националния съвет като член на ръководен орган на партия, която ще участва в изборите, трябва да участва, да бъде съпричастен, да бъде лидер в тази предизборна кампания. И трябва да питате тези министри как в качеството си на членове на НС ще работят за победата на БСП, като от друга страна трябва да осигурят честността, прозрачността и независимостта за изборите, коментира още Свиленски.