Победниците на изборите ќе ги предадат бугарските национални интереси

0
324
Снимка: Expres.mk

Северна Македония е обнадеждена, че с новото правителство на Петков и Василев скоро може да получи зелена светлина за ЕС

Все повече се засилват настроенията в съседна РС Македония, че след побетата на Кирил Петков и Асен Василев, България ще загърби историята. Пример за това е сайтът „expres.mk“, който извежда заглавие „Победителите на изборите ще предадат българските национални интереси“. И как не, след като самият Кирил Петков обяви историята за дребнотемие и заложи на съвсем друг подход към Северна Македония, пише Tribune.bg.

От медията цитират евродепутатa Ангел Джамбазки, който обявява, че новото правителство в София ще предаде България. „Президентът на партията ПП дори не спомева националните идеи, а планове за Скопие, които са „опаковани красиво и нямат нищо общо с реалността“.

Сайтът цитира Джамбазки, който подчертава, че за Петков и Василев е най-важен въздушният трафик между Скопие и София.

„Не става дума за твърда защита на българските национални интереси, нито за предложение за жестоко присвояване на историята и ежедневното нарушаване на правата на човека“, казва Джамбазки.

Северна Македония определено е обнадеждена, че с новото правителство на Петков и Василев скоро могат да получат зелена светлина за ЕС, тъй като двамата обявиха, че искат нов подход за решаване на проблема със Скопие.