Подсъдима за убийството на двете си деца припадна в съда

0
58
Кристина Дунчева Снимка: 24 часа

Няма опасност за живота й, но се наложи пристигането на екип на Спешна помощ

Благоевградският окръжен съд даде ход на делото срещу Кристина Дунчева от Сандански. Тя е обвиняема за убийството на двете си малки деца в края на 2020 година. Жената беше предадена от прокуратурата на съда след заключението на експерти, че при нея не е налице психическо заболяване и може да отговаря за действията си.

Малко след влизането си днес в залата Дунчева припадна, съобщи „24 часа“. Това наложи пристигането на екип на Спешна помощ. След прегледа е установено, че няма опасност за живота на Кристина и делото може да продължи.

Kъм подсъдимата има и предявен иск от бащата на децата ѝ – Георги Трайков, за изплащане на кръвнина в размер на по 350 000 лв. за двете им деца.

До момента Дунчева е настанена в психиатрията в Ловеч, където защитата ѝ настоява да остане, тъй като е лабилна и има нужда от медицинска помощ, а затворът в Сливен, където може да бъде преместена, не предлага такива условия.

Кристина заявила пред съда, че не разбира какво се случва, какво се обсъжда на заседанието и че „ѝ говорят гласове“. Споделила още, че пие три вида успокоителни.

Дунчева живееше на семейни начала с Георги Трайков в жилище в Сандански. От връзката им през 2015 г. им се родил синът Васил и две години по-късно – през 2017 г., дъщерята Ивон.

Семейството на Дунчева и адвокатът ѝ твърдяха, че Кристина е насилвана в продължение на години от Георги и от баща му – психически, физически и сексуално.