Полицаи блокират протестиращи срещу властта, докараха водно оръдие пред НС

0
183
Снимка: архив

Хиляди се събраха пред парламента

МВР на Бойко Рашков спира протестиращите срещу властта, става ясно от видео, качено в социалните мрежи. По думите на симпатизантите на партия „Възраждане“, шофьорите на автобусите, които превозват граждани до центъра на София, за да се включат в протеста срещу здравните мерки, са били спирани с часове и проверявани за алкохол без обяснение от страна на органите на МВР.

Автобусът им от Варна е бил спрян за проверка повече от два часа, този от Монтана е бил задържан за 40 минути.

„За пореден път на автобуса ни се прави проверка от патрул от Велико Търново. Както изглежда, ще бъдем спирани през два часа с неясни доводи и обяснения“, казват те.

От видеото, качено в групата на „Възраждане“ от Варна, се вижда как хората питат полицаите, защо правят тест за алкохол и бавят автобусите на хората, които пътуват за София. Обяснението на протестиращите срещу властта е, че са доста страшни за тези, които правят подмяната.

Въпреки препятствията хиляди се събраха пред парламента. Началният час на събитието е 12 часа. Организаторите се заканват на демонстрацията да присъстват около 10 хиляди души от цялата страна.

Лидерът Костадин Костадинов най-вероятно ще пропусне партийното събитие, тъй като е поставен под карантина заради контакт със заразения с коронавирус парламентарен шеф Никола Минчев.

Преди началото на демонстрацията полицейското присъствие беше засилено. На мястото има и водно оръдие.